שנת הקמה – 1929
מקור השם: נתניה קרויה על שמו של הנדבן הציוני מארצות הברית, נתן שטראוס.
בשנת 1928 יצאו לארה"ב שניים מראשי "בני בנימין", עובד בן-עמי ואיתמר בן-אבי, כדי לגייס כספים ולהקים יישוב באזור השרון. לאוזניהם הגיע שמו של הנדיב, נתן שטראוס.
בן עמי ובן אבי שמעו על תרומותיו הרבות למען ארץ ישראל ותקווה התעוררה בלבם, שאם יקראו ליישוב על שמו, יתרום הנדיב בעין יפה.
ב-2 ביוני, באותה השנה, שלחו לו אפוא מברק ברכה לרגל יום הולדתו ה-80 ובו בישרו לו, שהוחלט לקרוא ליישוב על שמו: "נתניה". ראשי היישוב ראו בשם זה עוד משמעות: הודיה לבורא העולם על שנתן בידם ("נתן - יה") להמשיך את השושלת של שנים-עשר השבטים שהתנחלו בארץ, ובייחוד של חצי שבט המנשה שהתיישב באזור. להם, לחלוצים, הועיד הבורא את השממה הזאת, וציווה אותם להפריחה ולעשותה לגן פורח.
סמל העיר נתניה: .jpg)
את סמל העיר נתניה עיצב יעקב צימברקנופף (צים) בשנת 1951.
בסמל כמה מרכיבים ובכל אחד מהם אפשר למצוא אחד ממאפייניה של העיר: סמל העיר הוא פרח חבצלת השרון הצומח לאורך המצוק החופי, רקע הסמל הוא המגן המסמל את ערכה הביטחוני של נתניה, ארובות העשן בחלקו העליון מסמלות את התעשייה המפותחת בעיר. גלי הים מימין ומשמאל לפרח החבצלת מסמלים את הים שלחופו שוכנות העיר, בזכות ערך טבע זה הייתה לעיר תיירות מהמפורסמות בארץ. היהלום המופיע בסמל בצורת מגן דוד מלוטש, הוא סמל לתעשיית היהלומים המפותחת בנתניה, תעשייה אשר הקנתה לנתניה את התואר "עיר היהלומים". צבעי הסמל הם כחול לבן. צבע הרקע לסמל העיר ולדגל נתניה הוא הצבע הכתום, כצבע התפוז הגדל בפרדסי השרון.
שטח השיפוט המוניציפאלי של נתניה: משתרע על פני 31,000 דונם. את נתניה מקדימות בדירוג שטחן 18 רשויות גדולות. לשם השוואה אם נבחן את שטח שלוש הערים הגדולות נראה כי שטח השיפוט המוניציפאלי של ת"א יפו הוא 52,000 דונם, של חיפה וראשון לציון - 60,000 דונם ואילו ירושלים, שטחה המוניציפאלי הוא כ- 126,000 דונם.
מתחם שכונת האגמים הוא חלק מרצף שמורות טבע שתחילתו בשמורת שלולית החורף המהווה חלק מהתכנית, המשכו בשמורת האירוסים ושמורת נחל פולג. השכונה עתידה לכלול 2000 יחידות דיור ועוד 500 יחידות דיור בחלקה המערבי. כאמור, אכלוס ראשון של תושבים בשכונה, החל בשנת 2011.
.png)
.png)
.PNG)
ניידות האוכלוסייה: ע"פ נתוני משרד הפנים, בשנת 2012 עברו להתגורר בעיר 5,402 תושבים חדשים. מאזן ההגירה לעיר באותה שנה נשאר חיובי ועמד על שיעור של 0.4. בדיקת המשתקעים בעיר מצביעה על התמונה הבאה: 33.2% מהמשתקעים בעיר השתקעו במרכז העיר, 16.1% השתקעו בקרית השרון ועוד כ- 7.3% מהמשתקעים בחרו להשתקע בקרית נורדאו.
לשמיעת המנון נתניה